Kurt Deklerck

Contact
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Wereldkampioenschap 9-Ball in Polen (Kielce)

Deklerck behaalt Brons op het Wereldkampioenschap 9-Ball in PolenĀ 

Het wereldkampioenschap 9-Ball ging door in het Poolse (Kielce). Dit WK werd samen georganiseerd met het WK voor jeugd jongen en meisjes door de WPA

Na het behalen van een zilveren medaille op het Europees Kampioenschap 8-Ball eerder dit jaar in Duitsland slaagt Deklerck er nu ook in een Bronzen medaille te halen op het Wereldkampioenschap 9-Ball in Polen.

In de eerste wedstrijd moest hij het opnemen tegen de Pool Klusakiewicz. Hij won de wedstrijd gemakkelijk met 7-2. In de 2e wedstrijd was de Engelsman Luton zijn tegenstander ook die klopte hij met een overtuigende 7-1 score. In de kwartfinale moest hij het opnemen tegen meervoudig Wereldkampioen Fred Dinsmore uit Ierland ook die was een maatje te klein voor Deklerck de eindstand was 7-3. De medaille was binnen enkel het kleur moest nog bepaald worden. Tot dan toe had Deklerck schitterend pool laten zien en werd zelfs getipt als latere winnaar van dit WK door de andere spelers. Maar in de halve finale tegen de Zweed Henrik Larsson liet Deklerck zijn kansen liggen. Miste enkele ballen die hij voordien met de ogen toe wel potte en verloor met zware 9-3 cijfers. De winnaar van dit WK was de Fin Tathi hij klopte Larsson in de Finale met 9-6.

Voor Deklerck is het nu weer een jaar wachten om toch ooit die ene ontbrekende medaille wereldkampioen 9-ball aan zijn reeds lange palmares te kunnen toevoegen.