Kurt Deklerck

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Kurt Deklerck behaald brons op WK 9-ball in Zuid-Afrika

Kurt Deklerck behaald brons op WK 9-ball in Zuid-Afrika.  

Dit tornooi werd op zelfde moment georganiseerd met de jeugd jongens en meisjes.  

Aan dit WK mochten enkel de top 16 van de wereld deelnemen. 

Het tornooi werd gespeeld in dubbel ko systeem. Dus bij verlies kwam je aan de verliezerskant van de tabel terecht.  

In de eerste wedstrijd moest Deklerck het direct opnemen tegen de regerend wereldkampioen Larsson uit zweden! Het werd een spannende wedstrijd maar Deklerck kon het laken naar zich toe trekken en won met 7-5 dus hij was vertrokken! 

In de 2e wedstrijd was Jones uit USA de tegenstander. Deklerck kwam gemakkelijk 6-1 voor maar Jones kwam nog terug tot 7-4.  

3e wedstrijd aan winnaarskant van de tabel betekend reeds wedstrijd voor een medaille. Daar was tegenstander Schranz uit Oostenrijk. Deklerck won ook deze wedstrijd met 7-4 dus medaille op wk was binnen!  

Dan kon de kleur van medaille maar nog mooier worden. De tegenstanders was Tathi uit Finland waarvan Deklerck nog nooit eerder won in zijn carriere en ook nu zou dat weer niet gebeuren. Deklerck starte nochtans zeer sterk aan de wedstrijd. Kwam zelfs 5-3 voor maar dan begon het allemaal te draaien in de wedstrijd door 1 slechte bal van Deklerck zuiver te wijten aan de tafel ipv 6-3 stond het 2 minuten later 5-5 en Deklerck kreeg nog enkele kleine kansjes maar kon ze niet benutten zo moest hij weer het onderspit delven tegen Tahti en was brons de kleur die hij meeneemt naar huis!  

Deklerck kan terug kijken op een schitterend tornooi enkel zijn zwarte beest Tathi stond hem in de weg. De finale werd gespeeld tussen Dinsmore uit Ierland en Tathi Finland. 

De finale werd uiteindelijk gewonnen door Tathi met 7-3.  

Met sportieve groeten, 

Kurt deklerck