Kurt Deklerck

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Goud op het Europees Kampioenschap 8-Ball voor rolstoelatleten in Zagreb (Kroatië)

In aanwezigheid van alle Europese topspelers behaalde Kurt Deklerck uit Brugge de eerste plaats in het 8-ball tornooi op het Europees kampioenschap. Dit grootste kampioenschap werd terzelfder tijd en in dezelfde locatie met de validen (heren en dames) in Zagreb georganiseerd (Er waren 21 deelnemers uit 13 verschillende landen: Zweden, Finland, Spanje, Servië, Engeland, Ierland, Slovenië, Duitsland, Griekenland, Oostenrijk, Slowakije, Noorwegen, en België.

Europese Titel voor Deklerck in 8-Ball!!

De trekking voor het 8-ball tornooi was Kurt zeker niet gunstig gezind, hij kreeg de zwaarst denkbare trekking voorgeschoteld. In zijn openingsmatch moest hij het direct opnemen tegen Danny Luton uit Engeland. Hij verloor reeds zijn eerste wedstrijd met 5-2 waardoor hij direct naar de verliezerskant van de tabel werd gestuurd.

Van dan af was het alles of niets. Er mocht niets meer verkeerd gaan.

Hij won vervolgens de ene na de andere partij tegen niet altijd even gemakkelijke tegenstanders, hij won met 5-4 tegen Roy Kimberly de Engelse nr.1, het werd 5-1 tegen de Kroaat Karamatic, in de plaatsings wedstrijd voor de ¼ finale won hij van de andere Belgische rolstoelspeler Dimitri Baert met 5-2. Dimitri eindige daardoor op een 9e plaats.

In de ¼ finale speelde Kurt opnieuw tegen Luton. Deze keer trok Kurt aan het langste eind en won na waarschijnlijk zijn beste wedstrijd van het tornooi met 5-2.
De medaille was binnen! Nu moest het kleur nog bepaald worden.

In de ½ finale was Kurt te sterk voor Karl Read uit Engeland hij won met 5-3.
In de finale nam hij het op tegen Meervoudig Europees en Wereldkampioen Henrik Larsson uit Zweden. Het werd een thriller van een wedstrijd! 2-0 Larsson, 2-2, 3-2 Larsson,
4-3 Deklerck, 4-4. In de laatste frame kon Kurt gelukkig het laken naar zich toe trekken en winnen met het kleinste verschil 5-4. GOUD was binnen!
Zoals eerder meegeven werd er ook nog gespeeld voor de Europese titel 10-ball en 9-ball.
Kurt kreeg een zware loting voorgeschoteld en presteerde niet op niveau zoals in
8-Ball. Hij ging er net voor de ¼ finale uit en behaalde in 9-ball een 9e plaats. In 10-Ball behaalde Kurt slechts een 12e plaats. Maar met de GOUDEN plak mag je zijn tornooi geslaagd noemen.

Dimitri Baert kan terug kijken op een geslaagd EK.

Dimitri presteerde wel sterk op dit Europees Kampioenschap en behaalde mooie overwinningen tegen sterke tegenstanders. Hij eindigde 9e in zowel 8-Ball als 10-Ball.
In 9-Ball eindige Dimitri op een 12e plaats.

GOUD in zowel 9-ball als 10-ball was voor Jouni Tathi uit Finland.