Kurt Deklerck

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Europees kampioenschap 8-ball, 9-ball en 10-ball voor rolstoelatleten in Kroatië

Het Europees Kampioenschap 2010 voor rolstoelatleten vindt plaats van 20 maart tot en met 27 maart in Zagreb (Kroatië).

Dit EK wordt georganiseerd tegelijkertijd met de valide poolspelers (zowel heren als dames). Een mooi voorbeeld van integratie! Wat kan op Europees niveau is nog steeds niet mogelijk op Belgisch niveau wat betreft de integratie van zowel rolstoelpool als rolstoelsnooker.

Dit jaar neemt naast Kurt Deklerck (Brugge) ook Dimitri Baert (Zedelgem) deel aan het EK in Kroatië beiden spelend voor 147 poolclub uit Sint-Kruis (Brugge).

Er zijn 21 deelnemers uit 13 verschillende landen: Zweden, Finland, Spanje, Servië, Engeland, Ierland, Slovenië, Duitsland, Griekenland, Oostenrijk, Slowakije, Noorwegen, en België.

Nieuw dit jaar is dat er een derde discipline is bijgekomen 10-ball. In het verleden werd er enkel 8-ball en 9-ball gespeeld op het EK voor de rolstoelatleten. Nu komt daar 10-Ball bij.

Het tornooi wordt gespeeld met dubbel KO-Systeem tot in de ¼ finale, dan volgt er de rechtstreekse uitschakeling. Dus dwz als je 1 maal verliest word je naar de verliezer kant van de tabel gestuurd om daarna misschien toch nog in de ¼ finale van de hoofdtabel terecht te komen net zoals in judo.

Het is uitkijken of Kurt Deklerck zijn sterke prestatie van op het Wereldkampioenschap in Louisville (USA) van vorige maand kan verder zetten daar behaalde hij een bronzen medaille in 9-Ball.

Deklerck behaalde reeds 10 medailles op een Europees Kampioenschap 8- ball en 9-ball waaronder 2x Goud – 4x Zilver – 4x Brons.

Voor Dimitri Baert is het belangrijk of hij zijn goede prestatie van het vorig EK kan verder zetten of nog beter doen.

Indien U meer informatie wenst, bent U steeds welkom!