Kurt Deklerck

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Europees kampioenschap 8-ball, 9-ball en 10-ball voor rolstoelatleten in Italië

Het Europees Kampioenschap 2019 vindt plaats van 29 april tot en met 7 mei in Treviso (Italië)

Dit EK wordt georganiseerd tegelijkertijd met de valide poolspelers (zowel heren als dames). 
Een mooi voorbeeld van integratie! Wat kan op Europees niveau is nog steeds niet mogelijk op Belgisch niveau wat betreft de integratie van rolstoelpool.

Voor België is er naast mezelf nog David Himpe (Aubange) die deelneemt als rolstoelatleten. Daarnaast zijn er geen andere Belgische deelnemers geselecteerd.

Er zijn 20 deelnemers uit 15 verschillende landen: Zweden, Finland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Slovenië, Polen, Oostenrijk, Litouwen, Slovakije, Oekraïne, Letland en België.

Er worden 3 disciplines gespeeld te starten met 10-Ball, 8-Ball en 9-Ball. 

Ik moet alvast forfait geven voor mijn favoriete discipline 10-Ball daar het EK net samenvalt met de organisatie van de “Bruges Golden Years Music” fuif op 27 april vanaf 21u. 

Vorig jaar behaalde ik geen enkele medaille daar ik het tornooi eerder dan voorzien heb moeten verlaten vanwege ziekte. Jammer genoeg want sinds lang behaalde ik op deze manier geen medaille.

Het is uitkijken of ik mijn prestatie van 2017 kan doortrekken? Op training en in de Belgische competitie lukt het goed en is het nu dus uitkijken naar dit EK in Italië. Dit weliswaar met een gebroken been en een grote open wonde, maar deze keer zal niets mij tegenhouden om mijn doel te bereiken! 

DSC_0690_1