Kurt Deklerck

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Europees Kampioen 10-ball in Slovenië

Kurt Deklerck behaalt Goud op het Europees Kampioenschap 10-Ball voor rolstoelatleten in Portoroz (Slovenië)

In aanwezigheid van alle Europese topspelers won Kurt Deklerck uit Brugge zijn eerste Europese titel 10-Ball uit zijn carrière!

Dit grootste kampioenschap 10-ball, 8-ball en 9-ball werd terzelfder tijd en in dezelfde locatie met de validen (heren en dames) in Portoroz (Slovenië) georganiseerd.

Er waren 16 deelnemers uit  10 verschillende landen: Zweden, Finland, Kroatie¨, Engeland, Ierland, Slovenië, Duitsland,  Oostenrijk, Polen en België.

Eerste Europese titel 10-ball Voor Deklerck

De trekking voor het 10-ball tornooi was Deklerck zeker niet gunstig gezind, hij kreeg de zwaarst denkbare trekking voorgeschoteld. In zijn openingsmatch moest hij het direct aan de bak tegen regerend wereldkampioen 9-ball Henrik Larsson uit Zweden.

Hij won deze wedstrijd overtuigend met 6-3.

In de 2e wedstrijd was zijn tegenstande de Kroaat Karamatic. Hij won deze zeer spannende wedstrijd met het kleinste verschil 6-5.

In de volgende wedstrijd was de huidige nr 1 van Engeland Tony Southern de tegenstander. Deklerck speelde op een zeer hoog niveau en won de wedstrijd met 6-4.

De medaille was binnen! Nu moest het kleur nog bepaald worden.

In de ½ finale was zijn tegenstander opnieuw de Zweed Larsson die toch nog voor de ½ finale wist te plaatsen via de verliezerskant van de tabel. Het werd een wedstrijd op het hoogste niveau! Deklerck kwam 5-2 achter en Larsson mist matchbal voor 6-2 winst en brons voor Kurt. Maar Deklerck kwam daarna sterk terug en wist toch nog het laken naar zich toe te trekken en won opnieuw van de wereldkampioen met 6-5.

In de finale nam Deklerck het op tegen Roy Kimberly uit Engeland. Het was een gelijk opgaande wedstrijd van een redelijk niveau tot 4-4 tot Deklerck uit haalde met 2 frames van het hoogste niveau en Kimberly kansloos liet. Eindstand 6-4 en de eerste Europese titel 10-ball was binnen!!

Zoals eerder meegeven werd er ook nog gespeeld voor de Europese titel 8-ball en 9-ball.

Deklerck kreeg in 8-ballweer de zwaarst denkbare loting voorgeschoteld en dit keer was

kracht die hij had in 10-ball niet meer terug te vinden. De eerste wedstrijd won hij nog met 5-3 van de andere Belg David Himpe maar daarna verloor hij 2x opeenvolgend tegen meervoudig Europees en wereldkampioen Tahti (Finland) met een nipte 5-4 aan de verliezerkant was Kimberly dan juist iets te sterk hij verloor opnieuw met 5-4 en was uit geschakeld. Dinsmore (Ierland) won de Europese Titel 8-ball door te winnen met 5-3 tegen Larsson (Zweden)

Deklerck kreeg in 9-ballook weer de zwaarst denkbare loting voorgeschoteld dit keer was het 2- voudig wereldkampioen 9-ball en Europees kampioen 8-ball Dinsmore (Ierland) die Deklerck naar de verliezerkant van de tabel stuurde vanaf de eerste wedstrijd met een 7-3. Daarna vocht Deklerck terug hij won met 7-0 van een Pool, daarna was hij opnieuw te sterk voor Kimberly 7-6, tegen de wereldkampioen Larsson uit Zweden won hij opnieuw voor de derde maal al dit tornooi, nu met 7-6. De volgende wedstrijd was beslissend voor een medaille! Tegenstander opnieuw Dinsmore uit Ierland. Deklerck startte super 3-0 voor en vanaf dan begon alles mis te lopen wat maar denkbaar was en verloor met zware 7-3 cijfers en uitgeschakeld.

Dinsmore won uit eindelijk de Europese titel 9-ball tegen Southern met 7-3.

Deklerck mag terug kijken op een zeer sterk Europees Kampioenschap met een nieuwe Europese titel erbij maar toch een dubbel gevoel na de verloren plaatsingswedstrijd voor een medaille in de 9-ball en misschien een nieuwe titel. Deklerck kreeg in iedere discipline een zware loting voorgeschoteld en presteerde zeer sterk maar alles hangt soms af van een klein gelukje meer of minder!!

Voor Deklerck was dit zijn 13 medaille op een Europees Kampioenschap 4x goud, 5x zilver,
4x brons en de 234 titel in zijn carrière!