Kurt Deklerck

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Deelname Europees Kampioenschap 2014 Noord Cyprus

Europees kampioenschap 8-ball, 9-ball en 10-ball voor rolstoelatleten in Noord Cyprus 

Het Europees Kampioenschap 2014 vindt plaats van 1 tot en met 9 april in Noord – Cyprus (Kyrenia).

Dit EK wordt georganiseerd tegelijkertijd met de valide poolspelers (zowel heren als dames). Een mooi voorbeeld van integratie! Wat kan op Europees niveau is nog steeds niet mogelijk op Belgisch niveau wat betreft de integratie van rolstoelpool.

Voor België zijn er dit jaar 2 deelnemers bij de rolstoelatleten Kurt Deklerck uit Brugge en David Himpe (Aubange) daarnaast zijn nog 3 Belgische deelnemers bij de valide heren en 1 dame geselecteerd.

Er zijn 17 deelnemers uit 10 verschillende landen: Zweden, Finland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Polen en België.

Er worden 3 disciplines gespeeld te starten met 8-Ball, 10-Ball en 9-Ball. Vorig jaar werd Kurt Deklerck Europees Kampioenschap 10-Ball!

Het tornooi wordt gespeeld met dubbel KO-Systeem tot in de ¼ finale, dan volgt er de rechtstreekse uitschakeling. Dus dwz als je 1 maal verliest word je naar de verliezer kant van de tabel gestuurd om daarna misschien toch nog in de ¼ finale van de hoofdtabel terecht te komen net zoals in judo.

Het is uitkijken of Kurt Deklerck zijn sterke prestatie van vorig jaar, op training en in de Belgische competitie kan doortrekken op dit EK!

Deklerck behaalde reeds 13 medailles op een Europees Kampioenschap
waaronder 4x Goud – 5x Zilver – 4x Brons.

De resultaten zijn rechtstreeks te volgen via “live scoring” of misschien zelfs “live stream” op internet bezoek www.kurtdeklerck.be en click verder.