Kurt Deklerck

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Deelname EK in Portugal 2015

Kurt Deklerck behaalt 3 medailles op Europees kampioenschap rolstoel pool in Portugal.

Het Europees kampioenschap werd georganiseerd door de EPBF (European Pocket blliard Federation) van 14- 22 april in Vale Do Lobo. Dit EK rolstoelpool wordt samen georganiseerd met de valide poolspelers en dames.

Er worden 3 disciplines gespeeld 10-ball, 8-Ball en 9-ball.

Aan dit kampioenschap nemen de 16 beste rolstoelspelers van Europa deel.Deelnemers komen  uit 10 verschillende landen: Zweden, Finland, Noorwegen,  Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Slovenië, Kroatië, Polen en België.

10-Ball behaalde Deklerck Zilver

De eerste discipline was 10-ball daarin won Deklerck zijn eerste wedstrijd tegen Daniel Lee (Eng) 6-5,  Kimberly (Eng) 6-3 maar verloor daarna tegen Tathi (Fin) 6-2 daardoor werd hij naar de verliezerskant van de tabel gestuurd.  Daar won hij met 5-2 van de Nr.1 uit Engeland Southern met 5-2. In de halve finale was hij net iets beter dan regerend kampioen 10-ball Dinsmore (Ier) 6-5. In de finale was Tathi (Fin) opnieuw zijn tegenstander. Deklerck verloor nipt met 6-5 na een zeer hoogstaande en spannende finale dus was zilver de kleur van de medaille.

8-ball behaalde Deklerck Brons

In de eerste wedstrijd won Deklerck van Daniel Lee (Eng) 5-4, vervolgens won hij tegen Himpe (Bel) 5-3 om in de kwartfinale opnieuw het laken naar zich toe te trekken tegen Kimberly (Eng) 5-3. In de halve finale was Dinsmore (Ier) opnieuw zijn tegenstander maar nu was het Dinsmore die won met het kleinste verschil 5-4. Dinsmore won daarna ook de titel. Opnieuw een gemiste kans voor Deklerck om een Europese titel in de wacht te slepen.

9-Ball behaalde Deklerck Brons

Opnieuw speelde Deklerck tegen Daniel Lee (Eng) waarschijnlijk de meest onderschatte tegenstander van dit tornooi. De kans dat een speler 3x tegen de zelfde tegenstander uitkomt in de eerste ronde op een  tornooi is 1 kans op 4097. Opnieuw won Deklerck ditmaal met 7-5.  In de 2e ronde verloor Deklerck van Luton (Eng) 7-4. Dus moest hij de klus maar zien te klaren via de verliezerskant van de tabel. Daar was Malanowski (Pol) zijn tegenstander Deklerck won met 7-5.  In de kwartfinale van 9-ball nam hij het op tegen Abubaker (ENG) het werd een zeer sterke wedstrijd van beide spelers toch kon Deklerck zich verzekeren van een 3e medaille hij won met 7-5. In de halve finale liep het jammer genoeg weer net fout hij verloor heel nipt met 7-6 tegen Southern (Eng). Dus was brons weer de kleur. Later won Tahti (Fin) de finale met 7-4.

Voor Deklerck was het de eerste maal ooit in zijn lange carrière dat hij in iedere discipline een medaille kon halen. De laatste keer dat hij er twee haalde was al geleden van 2004. Dus kan Deklerck terugkijken op een schitterend en geslaagd Europees Kampioenschap.

De teller van behaalde medailles op Europees kampioenschappen georganiseerd door de EPBF staat op 17 waaronder 4x goud, 6x zilver, 7x brons. Totaal aantal titels in zijn carrière snooker en pool staat op 241.