Kurt Deklerck

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Brons in 8-Ball

Kurt Deklerck behaalt brons in 8-ball op het Europees Kampioenschap in Cyprus 2014

Van 1 april tem 9 april werd het Europees Kampioenschap georganiseerd in Noord Cyprus.
Dit EK valt samen met de valide heren en dames poolspelers.
 

Op de eerste discipline 10-ball waar Deklerck vorig jaar Europees Kampioen werd in Slovenië
verloor hij in de ¼ finale. De eerste wedstrijd won hij overtuigend met 6-0 tegen de Noor Brovold. De 2e wedstrijd ging iets moeizamer maar won hij toch met 6-4 tegen de Duitser Volkmer. Maar in de wedstrijd waar er gespeeld werd voor een medaille verloor hij van de Nr 1 van Engeland Southern met 6-4, na een sterke wedstrijd. Maar het geluk zat niet aan Deklerck zijn kant en zo werd de titelverdediger uitgeschakeld.

De 2e discipline op dit EK was 8-ball normaal Deklerck zijn meest favoriete onderdeel. De eerste wedstrijd was een revanche wedstrijd van de eerder verloren wedstrijd tegen Southern. Deklerck trok nu wel het laken naar zich toe en won met 5-3. De 2 wedstrijd was opnieuw tegen de Duitser Volkmer en opnieuw won Deklerck maar nu met het kleinste verschil 5-4. In de wedstrijd voor een Medaille won Deklerck van de Welshman Greg Welch met 5-2 dus de medaille was binnen nu nog verder kleur bepalen. Maar in de wedstrijd voor zilver of goud ging het net verkeerd. Deklerck verloor heel nipt met 5-4 van de Zweed Larsson. 
Dus bleef het bij Brons.

De 3e discipline was 9-Ball. Deklerck nam een moeizame start en won nipt tegen de Kroaat Karamatic met 7-6. Daarna kwam zijn zwarte beest waar hij in gans zijn carrière nog nooit van gewonnen had. En ja, deze keer was het raak! Voor de eerste maal kon Deklerck winnen van Tathi, regerend wereldkampioen 9-ball, met 7-5. Maar in de ¼ finale, dus weer voor een medaille, ging het verkeerd. Hij moest zijn meerdere herkennen in de Zweed Larsson en verloor met 7-2. Daardoor zat het EK er op voor Deklerck.

Resultaat 5e plaats in de 10-ball, 3e plaats in de 8-ball en 5e plaats in de 9-ball.

Latere winnaars waren 10-ball Dinsmore (Ierland), 8-Ball Tathi (Finland), 9-Ball Tathi (Finland)