Kurt Deklerck

Search
Close this search box.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Belgisch Kampioen Snooker 2013

Kurt Deklerck wint Belgische titel Snooker voor 18 maal op rij!

In Lanklaar (Limburg) speelde Kurt Deklerck ( Brugge) tegen Serge Vanbelle (Zwankendamme) de finale van het Belgische kampioenschap snooker.

Eind maart werd reeds het kwalificatie tornooi voor dit BK georganiseerd in de Trickshot snookerclub (Brugge). Deklerck eindigde eerste en Serge Vanbelle tweede voor de andere favorieten Michel Cant en Johan Grimon. Nu moesten de twee uitmaken in Lanklaar op de plaats waar BK bij de validen doorgaat wie de titel van nieuwe Belgisch Kampioen rolstoelsnooker op zijn naam kon schrijven.

Deklerck won overtuigend de finale met 3-0 en schreef ook de hoogste break op zijn naam.
Voor Deklerck was dit zijn 18 titel op rij (1989-2005) nadien werden er geen Belgische kampioenschappen meer georganiseerd voor rolstoelatleten tot nu 2013.

Tot op heden verloor Deklerck sinds zijn start in 1987 nog geen enkele finale in een Belgische rolstoelsnooker competitie. Wel verloor hij 2 maal een finale op Belgische bodem maar dat was dan een internationale finale 1991 (Gits) finale Europees Kampioenschap en 2002 finale Bruges Open international.

Met zijn Europese titel 10-Ball van vorige maand en nieuwe Belgische titel snooker brengt Deklerck zijn totaal nu op 235 titels in zijn carrière!