Kurt Deklerck

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Official Website of the Belgian, European and World Champion Pool & Snooker. Winner US Open - Winner Ryder Cup

Belgian open 2018 snooker

Aankondiging : BELGIAN OPEN 2018 dat zal plaatsvinden op zaterdag 24 en zondag 25 maart
in Snookerclub The Trickshot, Gouden Boomstraat 80, 8000 Brugge.

Inkom is volledig gratis en tornooi start de zaterdag om 10u.

Op vrijdag is er gratis coaching voorzien voor mensen met een beperking alsook voor de deelnemende spelers door gekwalificeerde Engelse coaches.

Het is voor de eerste maal dat dergelijk tornooi doorgaat in België, het is zelfs voor de eerste maal dat er een snookertornooi door de WDBS buiten Great-Britain plaatsvindt.

Vroeger zijn er veel internationale rolstoelsnooker tornooien georganiseerd geweest in België. Genaamd “Bruges Open International” waarvan de laatste plaatsvond in 2005, deze tornooien werden georganiseerd door keusporten in Vlaanderen.

Wat is er nu zo speciaal en nieuw!

Dit internationaal tornooi wordt georganiseerd onder de vleugels van de WDBS (World Disability Billiards and snooker) die op zijn beurt valt onder de vleugels van de WPBSA (wereld snooker bond).Van een nieuwe start gesproken voor mensen met een beperking die snooker spelen, mensen met verschillende beperking in verschillende groepen in 1 snookerzaak.

Kurt Deklerck startte in 1987 met snooker. Hij schreef bij de rolstoelatleten al 113 snookertitel op zijn naam, waaronder 4 wereldtitels, 4 Europese titel, 22 Belgische titels en won 8x de Bruges Open International. Deklerck scoorde ook al 81x de hoogste break op een snookertornooi. Is ook nog steeds wereldrecord houder hoogste break sinds 1995.

Deklerck hield zich de laatste jaren van zijn carrière volledig bezig met rolstoelpool, speelde bijna geen snooker meer enkel af en toe als reserve tussen de valide spelers. Voor de BELGIAN OPEN 2018 heeft hij zich toch voorbereid met zijn coach Danny om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen.

Aan dit tornooi nemen niet enkel rolstoelers deel maar ook mensen met andere beperking, tot zelf slechtzienden.

Er wordt wel in 3 verschillende categorieën gespeeld.

Groep 1-2 :Rolstoelers, er zijn 3 Belgische deelnemers Kurt Deklerck, Patrick Puttemans en Kenny Vangampelaere.
Groep 3-4 : mensen met beperkte mobiliteit. 3 Belgische deelnemers Ludo Tips, Olivier Bierneaux, en Patrick D’hondt
Groep 5: mensen met visualiteits problemen. Geen Belgische deelnemers