News

WDBS Belgian Open 2020

Op 7 - 8 maart 2020 gaat in The Trickshot Snooker - Pool Club, 
Gouden Boomstraat 80, 8000 Brugge het 
3e World Disability Billiards and Snooker door.

Er wordt gespeeld in verschillende categorieën er zijn 8 verschillende groepen die verdeeld zijn in 4 groepen. Die spelen elk hun eigen tornooi afhankelijk van aantal deelnemers per categorie van de beperking van de persoon. Totaal zijn er 45 atleten die deelnemen!

Zo zijn de rolstoelers een aparte groep 1 en 2, daarin ben ik Kurt Deklerck (Brugge) onderverdeeld samen met Kenny Vangampelaere (Wingene) en Patrick Puttemans (Leuven)  dit jaar aangevuld met enkele andere personen uit categorie 3.

De eerste editie in 2018 won Kurt Deklerck gemakkelijk de finale van een Engelsman met 3-0 bij de rolstoelatleten. 
In 2019 verloor Deklerck de finale met 5-2 van dezelfde Engelsman maar dit zonder trainen daar ik mijn been gebroken had 2 maanden voordien. 

2020 gaan we eens kijken of die zelfde Engelsman of iemand anders van de deelnemers 
mij het vuur aan de schenen kan leggen.  Wetende dat mijn laatste officiële snooker 
wedstrijd 1 juni 2019 was vanwege mijn blessures.

Totaal zijn er 45 deelnemers allemaal mensen met een beperking die zaterdag en zondag
7-8 maart 2020 gaan strijden voor de titel in 4 verschillende categorieën 
Andere Belgische deelnemers zijn! 

Gunter D’hondt, Ludo Tips, Olivier Biernaux

Kom gerust eens kijken in The Trickshot te Brugge “INKOM GRATIS”
 

Kurt Deklerck wint voor 3e keer op rij de Memorial Dimitri Baert

Kurt Deklerck wint voor 3e keer op rij de Memorial Dimitri Baert met 3-1 tegen een verrassende finalist David Verstraete(hij speelde met de poolkeu van wijlen Dimitri Baert, wat zou zijn maatje Dimitri trots geweest zijn op David! Op foto 1e op achter grond mama van Dimitri Chantal Michiels en vrouw Nathalie Bruneel. Er waren 10 deelnemers, alsook dank aan Nathalie BruneelMarjorie Verhoustraete en de meer dan 70 sympathisanten die aanwezig waren ter nagedachtenis van Dimitri! Ook dank aan de 3 referees J-p DeblaereDanny D'Hoore , Kurt Meuleman en de uitbaters The Trickshot Olivier Vandenbohede, Veerle, Nicole en Arlette
dank ook aan sponsors Royaux Chape en Isolatie#simonisclothBungda CueKeu AtelierSimon Capon en de vele andere!!

Kurt Deklerck wint voor 3e keer op rij de Memorial Dimitri Baert , Kurt Deklerck wint voor 3e keer op rij de Memorial Dimitri Baert , Kurt Deklerck wint voor 3e keer op rij de Memorial Dimitri Baert

24e Belgische titel rolstoelsnooker op een rij

24e Belgische titel snooker op een rij is een feit palmares teller staat op 277! 3-0 winst tegen Patrick Puttemans uit Leuven! Patrick heeft zich goed verdedigd frame scores 57-46, 59-51, 62-11 dus was geen walk-over voor Deklerck! Bedankt aan alle sponsors Royaux Chape en Isolatie - Iwan Simonis Billiards - Keu Atelier - Bungda Cue - enz..

Europees kampioenschap 8-ball, 9-ball en 10-ball voor rolstoelatleten in Italië

Het Europees Kampioenschap 2019 vindt plaats van 29 april tot en met 7 mei in Treviso (Italië)

Dit EK wordt georganiseerd tegelijkertijd met de valide poolspelers (zowel heren als dames). 
Een mooi voorbeeld van integratie! Wat kan op Europees niveau is nog steeds niet mogelijk op Belgisch niveau wat betreft de integratie van rolstoelpool.

Voor België is er naast mezelf nog David Himpe (Aubange) die deelneemt als rolstoelatleten. Daarnaast zijn er geen andere Belgische deelnemers geselecteerd.

Er zijn 20 deelnemers uit 15 verschillende landen: Zweden, Finland, Noorwegen, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland, Slovenië, Polen, Oostenrijk, Litouwen, Slovakije, Oekraïne, Letland en België.

Er worden 3 disciplines gespeeld te starten met 10-Ball, 8-Ball en 9-Ball. 

Ik moet alvast forfait geven voor mijn favoriete discipline 10-Ball daar het EK net samenvalt met de organisatie van de “Bruges Golden Years Music” fuif op 27 april vanaf 21u. 

Vorig jaar behaalde ik geen enkele medaille daar ik het tornooi eerder dan voorzien heb moeten verlaten vanwege ziekte. Jammer genoeg want sinds lang behaalde ik op deze manier geen medaille.

Het is uitkijken of ik mijn prestatie van 2017 kan doortrekken? Op training en in de Belgische competitie lukt het goed en is het nu dus uitkijken naar dit EK in Italië. Dit weliswaar met een gebroken been en een grote open wonde, maar deze keer zal niets mij tegenhouden om mijn doel te bereiken! 

Resultaat Belgian Open 2019 Te Brugge

Afgelopen weekend 9-10 maart was het WDBS Belgian Open 2019  te Brugge in The Trickshot.
Er waren 23 deelnemers met verschillende beperking waaronder 7 Belgische deelnemers.
Bedankt aan de organisatie World Disability Billiards and Snooker, referees, uitbaters Olivier Vandenbohede en supporters, coach Danny D'Hoore, enz...
Zelfs met mijn gebroken been (zonder veel voorbereiding dus) heb ik de finale gehaald maar ik heb moeten de duimen leggen tegen de Engelsman Tony Southern met 5-2.
Het is een zeer lange wedstrijd geworden met veel safety.
Maar de beste speler heeft gewonnen!
Hij maakt een mooie break van 42 in de finale bij 2-4 stand. Ik verloor met 2- 5.
Nu op richting het Europees kampioenschap 8-ball, 9-Ball in Treviso Italië van (27 april – 8 mei) snooker even laten voor wat het is nu volle bak er tegenaan op de pooltafel.

Maar eerst nog op zaterdag 30 maart terug in The Trickshot snookerclub de 2ememorial Dimitri Baert 9-ball.

Belgian Open 2019 snooker

Internationaal snooker tornooi BELGIAN OPEN 2019 
dat zal plaatsvinden op zaterdag 9 en zondag 10 maart in Snookerclub The Trickshot, Gouden Boomstraat 80, 8000 Brugge.
Inkom is volledig gratisen tornooi start de zaterdag om 9u30u.
Op vrijdag is er gratis coaching voorzien voor mensen met een beperking alsook voor de deelnemende spelers door gekwalificeerde Engelse coaches vanaf 12u
Het is voor de 2e maal dat dit internationaal tornooi doorgaat in België, ook is het de 2x dat een snookertornooi georganiseerd door de WDBS buiten
Great-Britain plaatsvindt.
Vroeger zijn er veel internationale rolstoelsnooker tornooien georganiseerd geweest in België. Genaamd “Bruges Open International” waarvan de laatste plaatsvond in 2005,
deze tornooien werden georganiseerd door keusporten in Vlaanderen.
Wat is er nu zo speciaal!
Dit internationaal tornooi wordt georganiseerd onder de vleugels van de WDBS (World Disability Billiards and snooker) die op zijn beurt valt onder de vleugels van de WPBSA (wereld snooker bond).
Dus allemaal mensen met een beperking die snooker spelen, mensen met verschillende beperkingen in verschillende groepen in 1 snookerzaak.
Kurt Deklerck startte in 1987 met snooker. Hij schreef bij de rolstoelatleten al 115 snookertitel op zijn naam, waaronder 4 wereldtitels, 4 Europese titel, 23 Belgische titels en
won 8x de Bruges Open International.
Deklerck scoorde ook al 83x de hoogste break op een snookertornooi.
Is ook nog steeds wereldrecord houder hoogste break sinds 1995.
In 2018 won Kurt Deklerck de eerste editie van de BELGIAN OPEN in zijn klasse bij de rolstoelers met 3-1 in de finale van Tony Southern (Engeland)
Deklerck hield zich de laatste jaren van zijn carrière volledig bezig met rolstoelpool, speelde bijna geen snooker meer, enkel af en toe als reserve tussen de valide spelers.
Voor de BELGIAN OPEN 2019 heeft hij zich niet kunnen voorbereiden daar hij met een gebroken rechter bovenbeen zit sinds 28 december 2018. De beslissing om toch deel te nemen is genomen
in de week van 18 februari in samenspraak met de dokter.
Aan dit tornooi nemen niet enkel rolstoelers deel maar ook mensen met andere beperking, tot zelf slechtzienden.
Er wordt wel in 3 verschillende categorieën gespeeld.
Groep 1-2 :Rolstoelers, daar zijn er 3 Belgische deelnemers Kurt Deklerck (Brugge), Patrick Puttemans (Leuven) en Kenny Vangampelaere (Wingene)
Groep 3-4 : mensen met beperkte mobiliteit. 4 Belgische deelnemers,
Olivier Bierneaux (Brugge), Ludo Tips (De Haan), Wim Van Calster (Heist op Den Berg), Gunther D’Hondt (Sint-Niklaas)
Groep 5: mensen met visualiteits problemen. Geen Belgische deelnemers

Europees kampioenschap 8-ball, 9-ball en 10-ball voor rolstoelatleten in Nederland 2018

Het Europees Kampioenschap Pool 2018 vindt plaats van 20 juli tem 31 juli in Veldhoven (Nederland)

Dit is een speciale editie het is de 40 ste verjaardag van de EPBF (European pocket Billiard Federation). Dit EK wordt georganiseerd tegelijkertijd met de valide poolspelers dit jaar verwachten ze rond de 525 deelnemers in totaal er staan 60 pooltafels. Daar zowel Rolstoelatleten, Jeugd, Dames, Heren, Veteranen, teams, enz..

Voor België zijn er dit jaar 2 deelnemers bij de rolstoelatleten Kurt Deklerck uit Brugge en
David Himpe (Aubange) daarnaast is er nog een jeugd speler Dylan Vyvey (Oostende) en 1 speler bij de heren Nico Mobilia.

Er zijn 21 deelnemers uit 14 verschillende landen bij de rolstoelers: Zweden, Finland, Noorwegen, Engeland, Ierland, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Slovenië, Oekraïne, Litauwen, Nederland, Letland en België.

Er worden 3 disciplines gespeeld te starten met 8-Ball, 10-Ball en 9-Ball.
Vorig jaar behaalde Kurt Deklerck 3 medailles Goud 10-Ball, Zilver in 8-Ball, Brons in 9-Ball

Het is uitkijken of Kurt Deklerck zijn prestatie van vorig jaar, op training en in de Belgische competitie kan doortrekken op dit EK!

De teller van behaalde medailles op Europees kampioenschappen georganiseerd door de EPBF staat op 21 waaronder 5x goud, 9x zilver, 7x brons.

Kurt Deklerck behaalt 23 ste Belgische titel op een rij

De finale vond plaats op zondag 13 mei in Sint-Truiden plaats waar alle Belgische kampioenschappen snooker doorgaan.

In de finale toonde Bruggeling Deklerck zich de betere van Leuvenaar Patrick Puttemans.
Deklerck won de finale met 3-0 frame standen waren (51-19) (60-39) (65-22) de hoogste break was ook voor Deklerck.
Daarmee brengt Deklerck zijn totaal op 273 tornooi titels.

Belgian open 2018 snooker

Aankondiging : BELGIAN OPEN 2018 dat zal plaatsvinden op zaterdag 24 en zondag 25 maart
in Snookerclub The Trickshot, Gouden Boomstraat 80, 8000 Brugge.

Inkom is volledig gratis en tornooi start de zaterdag om 10u.

Op vrijdag is er gratis coaching voorzien voor mensen met een beperking alsook voor de deelnemende spelers door gekwalificeerde Engelse coaches.

Het is voor de eerste maal dat dergelijk tornooi doorgaat in België, het is zelfs voor de eerste maal dat er een snookertornooi door de WDBS buiten Great-Britain plaatsvindt.

Vroeger zijn er veel internationale rolstoelsnooker tornooien georganiseerd geweest in België. Genaamd “Bruges Open International” waarvan de laatste plaatsvond in 2005, deze tornooien werden georganiseerd door keusporten in Vlaanderen.

Wat is er nu zo speciaal en nieuw!

Dit internationaal tornooi wordt georganiseerd onder de vleugels van de WDBS (World Disability Billiards and snooker) die op zijn beurt valt onder de vleugels van de WPBSA (wereld snooker bond).Van een nieuwe start gesproken voor mensen met een beperking die snooker spelen, mensen met verschillende beperking in verschillende groepen in 1 snookerzaak.

Kurt Deklerck startte in 1987 met snooker. Hij schreef bij de rolstoelatleten al 113 snookertitel op zijn naam, waaronder 4 wereldtitels, 4 Europese titel, 22 Belgische titels en won 8x de Bruges Open International. Deklerck scoorde ook al 81x de hoogste break op een snookertornooi. Is ook nog steeds wereldrecord houder hoogste break sinds 1995.

Deklerck hield zich de laatste jaren van zijn carrière volledig bezig met rolstoelpool, speelde bijna geen snooker meer enkel af en toe als reserve tussen de valide spelers. Voor de BELGIAN OPEN 2018 heeft hij zich toch voorbereid met zijn coach Danny om zo goed mogelijk voor de dag te kunnen komen.

Aan dit tornooi nemen niet enkel rolstoelers deel maar ook mensen met andere beperking, tot zelf slechtzienden.

Er wordt wel in 3 verschillende categorieën gespeeld.

Groep 1-2 :Rolstoelers, er zijn 3 Belgische deelnemers Kurt Deklerck, Patrick Puttemans en Kenny Vangampelaere.
Groep 3-4 : mensen met beperkte mobiliteit. 3 Belgische deelnemers Ludo Tips, Olivier Bierneaux, en Patrick D’hondt
Groep 5: mensen met visualiteits problemen. Geen Belgische deelnemers

 

Zilver op het Wereldkampioenschap in Tampere (Finland)

Dit wereldkampioenschap vond plaats in Tampere (Finland) van 8 tot en met 12 november 2017. Aan dit tornooi mochten enkel de zestien beste spelers ter wereld deelnemen, dit uit 3 verschillende continenten.Ik werd geselecteerd voor Europa door het EPBF. In de eerste ronde nam ik het op tegen de Amerikaan Mark Jones en won de wedstrijd met 7 - 4 na 1 - 4 achter te hebben gestaan. In de tweede ronde moest de Taiwanees Cheng Wei Ti met 2 - 7 het onderspit delven. In de kwartfinale was de meervoudig Wereld Kampioen Henrik Larsson de tegenstander. Ik was een maatje te sterk, speelde een sterke wedstrijd. Het getal 2 – 7 werd in het geheugen van Larsson gegrifd en ik mocht naar de halve finale. De medaille blonk al op mijn netvlies. De volgende ronde werd gespeeld met Daniel Lee, die reeds 2 jaar de nummer 1 van Engeland is. De halve finale won ik met 9 - 6. Het brons was al zeker binnen. Nu nog spelen voor het goud, want deze titel ontbreekte nog op mijn palmares. De tegenpartij bestond uit de Ier Dinsmore Fred meervoudig Europees- en Wereld Kampioen. Deze finale was er voor mij teveel aan. Het werd 9 - 4, maar dit kan zowel omgekeerd zijn. Ik bleef maar cadeautjes uitdelen, het was precies Kerstmis. Wat er lukte in de vorige wedstrijden liep nu allemaal fout in deze finale. Met een opgegeven hoofd keer ik terug met het zilver. De gouden titel blijft nog steeds een leegte op mijn palmares van 268 titels. Toch wil ik via deze weg nog eens mijn sponsors en sympathisanten bedanken.